Blog

Upgraden naar Windows 10

03 augustus, 2015

Het was de afgelopen weken hot news: de lancering van Windows 10. Gebruikers van Windows 7 en Windows 8 konden een versie van Windows 10 reserveren en vanaf 29 juli konden de eerste gebruikers Windows upgraden naar Windows 10 wat massaal gebeurd is. In twee dagen is de nieuwste versie van Windows maar liefst 14 miljoen keer gedownload.

Wat zijn de belangrijkste vernieuwingen in Windows 10?
Windows 8 had geen start menu, maar een apart “bureaublad” waaruit de toepassingen geopend konden worden. Windows 10 heeft de live-tegels geïntegreerd in het Start Menu, waardoor de toepassingen sneller geopend kunnen worden. Windows 10 kan op de PC, laptop, tablet en op de smartphone worden gedraaid. Hierdoor communiceren al deze apparaten veel beter met elkaar. Hierdoor is het voor de gebruiker makkelijk geworden om tussen deze apparaten te switchen. De ontwikkelaars van apps hebben hier ook voordeel mee: er kunnen universele apps worden ontwikkeld die op al alle apparaten gebruikt worden. Xbox One gaat verder samenwerken met Windows, hierdoor worden in de toekomst de apps ook beschikbaar voor Xbox One.


Wat is Cortana?Windows 10 Cortana
Cortana is de persoonlijke assistente van Windows 10. Deze assistent heeft een prominente plaats in het start-menu. Cortana is niet alleen een zoekmachine voor het apparaat om documenten en programma’s te openen, met de samenwerking van Bing worden allerlei vragen beantwoord. Cortana is een slimme assistent. Alle informatie van de gebruiker wordt opgeslagen, waardoor Cortana sneller antwoorden kan geven bij een zoekopdracht. Deze informatie is voor de gebruiker in te zien, maar ook te bewerken. Vooralsnog is Cortana alleen beschikbaar in het Engels. Er is aangekondigd dat er meerdere talen beschikbaar komen, maar het is nog niet duidelijk of er ook een Nederlandse versie komt. Er kan op twee manieren vragen gesteld worden aan Cortana: via tekst en via spraak.

Hulp bij upgraden Windows 10Melding Windows 10 downloaden
Wanneer uw versie van Windows 10 gereed is, krijgt u een melding in uw taakbalk (rechts onderin verschijnt het Windows logo). U kunt zelf de installatie uitvoeren. Dit kan enkele uren kan duren omdat de versie gedownload en geïnstalleerd moet worden. Laat u het upgraden naar Windows 10 liever over aan ons over? Neem dan contact op met Marble Systems. Wij kunnen de installatie van Windows 10 voor u uitvoeren. U kunt ons bereiken op: (0418) 56 10 56 of per e- mail: info@marblesystems.nl